Plantur21




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
ucpaný set 
Autor Zpráva

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:15
Příspěvky: 173
Odpovědět s citací
Tak jsem teda dost naštvaná, mám pumpu MiniMed® 640G a za poslední dva měsíce se mi již dvakrát stalo, že
z ničehonic glykémie 27, 28,2 , očividně ucpaný set, ale pumpa vůbec nic nehlásila :-(

Je mi to už divný, přijde mi, že je snad chyba v setech, protože oba případy byly z jednoho balení setů.

Stává se Vám to a jak často?

Problém je, že mi to rozhodí glykémie a i po výměně trvá dost dlouho než se to vrátí pod 10 v dalších dnech (připichuji perem a měním set okamžitě).


čtv 12. říj 2017 9:35:16
Profil

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:02
Příspěvky: 1240
Odpovědět s citací
Používám také minimedky. Občas (1-2 za rok) se mně ráno objeví nepochopitelně vysoká glykemie . Ono to není ráno, ale obvykle mě to v noci vzbudí. Naměřím si ale hodnoty "jen" kolem 15. Takhle vysoké jako u tebe tedy opravdu ne.
U mě tím důvodem je pravděpodobně bublina v setu, i když stoprocentě to nevím. Je to sice nepříjemné, ale obvykle to do několika hodin vyřeší jednorázový bolus a zvýšený bazál. S ucpaným setem jsem se zatím nesetkala.


ned 15. říj 2017 11:49:54
Profil

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:15
Příspěvky: 173
Odpovědět s citací
no a tak včera celý den pod 7, tak radost až na kost a dnes ráno se probudím
s glykémií 20 a odpojeným setem!

takže nový set, připíchnuto, ale pořád mi to visí na 17 a nejde to dolů, už nevím jestli radši nepřipichovat a nejíst teda
(už mám teda mega hlad)...


stř 18. říj 2017 8:10:12
Profil

Registrován: čtv 11. říj 2012 9:38:51
Příspěvky: 749
Jméno: luboš
Odpovědět s citací
Salmo-odpojený set?Vždyť to drží-od pasu pustím pumpu a set drží v těle!


stř 18. říj 2017 8:43:16
Profil

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:15
Příspěvky: 173
Odpovědět s citací
myslím tím, že se prostě odpojil QUICK set ve stylu, že když si ho třeba jdeš odpojit na sprchování a nevrátíš ho zpátky


stř 18. říj 2017 11:20:03
Profil

Registrován: čtv 11. říj 2012 9:38:51
Příspěvky: 749
Jméno: luboš
Odpovědět s citací
Salmo,nezlob se,ale tohle mi hlava nebere-je tam přece bajonetový uzávěr-tos musela mít v poloze "otevřeno" nebo blbě zapojené už před spaním.Není možná,aby se to samo otevřelo


stř 18. říj 2017 17:30:58
Profil

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:15
Příspěvky: 173
Odpovědět s citací
Luboši netuším, stalo se mi to snad podruhé v životě :-(
akorát glykémie poslední dobou lítají celkově což mi na optimismu nepřidává vzhledem k tomu, že poslední glykovaný hemoglobin byl 6,2 % a teď to asi nebude o nic lepčí :_(

dneska třeba hypo 3,1 a teď zase 16,2 ach joo


čtv 19. říj 2017 15:01:08
Profil

Registrován: stř 12. srp 2015 15:53:07
Příspěvky: 25
Jméno: Lenka
Odpovědět s citací
Salmo, tohle jsem zažila na jaře. Z ničeho nic jsem měla vzrůstající glykémie až na 32. Dopíchávala jsem bolusy a nic. Vyměnila jsem jehlu, snižila cukr na 15 v rozmezí asi 6 hodin a za dalších 6 hodin opět 30. Zase přepíchnutí jehly a opět stejný scénář. Trvalo to 2 dny. Byla jsem z těch 30tek tak připitomnělá, že jsem si nevšimla, že mi inzulín kape do oblečení místo do těla. Až ten třetí den, když jsem měla jehlu v ruce a zkoumala zda je v pořádku, tak pouhým cvrnknutím prstu se rozpojila. Jednalo se o špatně provedený plastový výlisek. Bohužel jsem z té krabice vzala 3 kusy a všechny byly špatné. První a druhou jehlu jsem měla nastřelenou na zadku a v těsných džínách to fungovalo. V teplacích už ne. Zkus jehly z jiné krabice. Nebo zavolat svému Medtroňákovi. Ten můj mi potvrdil, že se s tím taky setkal. Poslali mi novou krabici jehel.


úte 14. lis 2017 22:24:02
Profil

Registrován: čtv 09. říj 2014 10:42:15
Příspěvky: 23
Jméno: Petra
Odpovědět s citací
Dobrý den, Salmo,

po dlouhé době se přihlašuji na diaforum. Opět jsme se stěhovali, s dvouletým dítkem. V rámci přesunů jsem si zapomněla pořádně dobíjet Guardian 2 Link a už se nedá oživit. Chtěla jsem se zkusit zeptat, jestli nemáte doma k zapůjčení, nebo k prodeji....nový vyjde na 10.000Kč, s úhradou VZP na 2500Kč. Tak zkouším štestí :) Předem děkuji za jakoukoliv odpověď.

Nemám moc prostoru pročítat články (dítko je živé:)), ale četla jsem, že jste se systémem kontinuálního monitoringu nebyla spokojena. Mám podobné zkušenosti i názor. Odlepovalo se mi to, často to měřilo hypo, které jsem pocitově ani dle glukometru neměla apod. Přesto ho teď chci využít na jednorázovou zátěž (sport_hory Itálie). Objednala jsem se na nasazení do IKEMu, ale musím sehnat ten vysílač....

A ucpávání quick setů (bez informace od pumpy) se mi stávalo běžně. Největší potíže jsem měla po porodu (je fakt, že jsem paradoxně v průběhu těhotenství a po porodu byla dost hubená, takže to mohlo být i přílišnou délkou kanyly), teď už mám zase min 7kg navrch a vše o.k. Ale quick set si klidně dokáži omylem rozpojit i přes tu pojistku, takže přes noc....o džíny.......

Ještě jednou děkuji a případně držím palce se vším, co je třeba :), též jsem zde někde četla, že máte miminko, je to tak:)?

Děkuji moc

Petra Č.


stř 24. led 2018 8:04:07
Profil

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:15
Příspěvky: 173
Odpovědět s citací
dobrý den Petro,

tak se sety QUICK občas bojuji, ale zjistila jsem, že to byla fakt asi jedna vadná sada...

Jinak miminko nemám, možná jsem o tom někde diskutovala...

Bohužel, ačkoliv bych těhotenství už odkládat nechtěla a již jsem na to i byla lékaři upozorněna, jsem bez partnera už delší dobu
a sama si netroufnu mít dítě, i když některé holky v mém okolí to takto řeší.

Jinak je super, že Vám se zadařilo, a že jste bez komplikací!!!


čtv 25. led 2018 14:41:24
Profil

Registrován: čtv 09. říj 2014 10:42:15
Příspěvky: 23
Jméno: Petra
Odpovědět s citací
Tak to jo :), asi to opravdu byla vadná série kanyl, když to tu tak pročítám.Prosím ještě-----nemáte doma k zapůjčení na týden, nebo k prodeji ten Guardian link 2 ? Děkuji Petra


čtv 25. led 2018 14:50:59
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot] a 9 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software
Český překlad – phpBB.cz