Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Právě je úte 19. led 2021 12:20:10
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 2 ] |
|
Autor |
Zpráva |
honzastrnad
Jméno: Honza
|
Dobrý den,
jsem tu nový - aktuálně řeším pro mne trochu nejasnost ve výsledcích krevních odběrů. Nechal jsem si jako samoplátce udělat analýzu některých krevních parametrů a vše vyšlo v normě kromě Fruktosaminu který s hodnotou 321 byl poměrně výrazně nad rozmezí které je v pořádku. Ostatní parametry vyšly v pořádku - Glukóza 4.7, Glykovaný HbA1C 29, Inzulín 3.9, Fruktosamin 321
Jelikož nejsem diabetik a odběr jsem si nechal udělat zejména kvůli jiným parametrům a diabetologické parametry jsem si nechal udělat pouze navíc, pro kontrolu, rád bych se zeptal co může stát za zvýšenou hodnotou Fruktosaminu a zda bych měl řešit, případně s kým? (diabetolog, obvodní lékař..?)
Děkuji mockrát za radu a názor
Jan Strnad
|
pát 22. pro 2017 15:11:53 |
|
 |
dsamkova
Jméno: dagmar
|
Dobrý den, hodnota glykovaného hemoglobinu odpovídá průměrné glykémii za poslední 3 měsíce. Hodnota fruktosaminu glykémie za poslední 2-3 týdny. Standardně se k ke sledování kompenzace DM užívá HGb, fruktosamin pouze ojediněle v případě rychlé změny glykémie za několik týdnů. Normální hodnoty Hgb a Vaší glykémie by Vás měly uklidnit.Vyšší hodnota fruktosaminu byla zřejmě v korelaci s vyšším přísunem cukrů v době před odběrem, mohlo to být i zkresleno ,pokud jste nebyl nalačno. Pro Váš klid bych si nechala s odstupem 3-6 m zkontrolovat glykémii nalačno. D.Samková
|
úte 16. led 2018 9:28:08 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 2 ] |
|