Plantur21




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 
USB kabel ke glukometru 
Autor Zpráva
Odpovědět s citací
nevíte náhodou někdo z technicky zdatnějších uživatelů glukometru typu Optium Medisense, jak má být zapojen kabel USB pro propojení glukometru s PC a načtení nam. výsledků do PC? Chtěl bych si takový kablík vyrobit (výrobní náklady cca 30,-Kč). Dodavatel je prodává nebo prodával na trh (protože už není ani k sehnání) za bratru 1500,-Kč!!!


čtv 08. čer 2006 9:58:04
Odpovědět s citací
Tak jsem našel na internetu odkaz na polský internetový obchod kde tento kabel mají za 560.- Kč + poštovné 160,- Kč . K tomuto kabelu je ještě CD s programem Glukolink. Jinak jsem si stáhnul program Glikelin který komunikuje s glukometrem Medisense Optium.
Ovšem kabel nemám, tak že je mi zatím na nic.
U nás je tento kabel k sehnání za nekřesťanskou cenu a bez druhého konce, tak že pro nás neznalé zase na nic. Přidávám kopii mejlu z této firmy.
Kopie mejlu:
PC link direct Optium si můžete objednat a lze Vám jej zaslat na dobírku. Cena je Kč 2 065,-. Tento produkt obsahuje instalační CD a kabel, kterým lze propojit glukometr s počítačem (bohužel nemá USB koncovku). V případě, že o něj budete mít zájem, můžete si jej objednat na této e-mailové adrese - davidova@jktrading.cz - nebo na telefonu
257 220 772.

Pokud by se podařilo tento káblík zhotovit amatérsky měl bych samozřejmě zájem.

Zatím Zdar jenufa.


čtv 15. čer 2006 19:24:55
Odpovědět s citací
Poud seľenete schéma, není probém.


čtv 15. čer 2006 20:14:02
Odpovědět s citací
Právě to je kámen úrazu kde to schéma sehnat. Neporadíte někdo?


pát 16. čer 2006 4:54:35
Odpovědět s citací
v červenci jdu k svému lékaři na kontrolu. omrknu kabel, který používá a budu doufám chytřejší a pak se ozvu.


ned 18. čer 2006 18:31:22
Odpovědět s citací
To bude fajn když se ti to podaří. Podle mě pro člověka , který se v tom trošku vyzná, by to snad až tak velký problém neměl být ale všechno chce svoje. Ale když jsem se díval na kabely na propojení PC a Mobilů tak většinou mají ještě nějaké zařízení v podobě malého tištěného spoje nebo něco takového. Já se v tom vůbec neorientuju, jsem v těchto věcech úplný laik. No uvidíme snad se zadaří. Zatím se opartuj - jenufa.


pon 19. čer 2006 8:25:36
Odpovědět s citací
Ja mám vąetko doma. Pracovník firmy mi to osobne a ve?mi ochotne namontoval a nainątaloval. Presne napíąte čo mám pozrie? a dám vám vedie?. Eva


čtv 29. čer 2006 20:15:14
Odpovědět s citací
Děkuji za ochotu ale bude se muset ozvat Vláďa já se v tom moc neorientuju. Ale co máš za program v PC ? Ahoj jenufa


čtv 29. čer 2006 20:54:40
Odpovědět s citací
Ahoj zas po delší době ke kabelu USB. Máš pravdu mé poslední zjištění bylo že kabel není vůbec USB ale starší klasický 9pól, a ještě k tomu právě se zabudovanou elektronikou v konektoru. Což bylo pro mě nemilé překvapení. Vzhledem k tomu, že jsem s tím moc nepočítal, že by to nešlo, jsem víceméně zklamán. No uvidíme jestli seženu originální kablík. Myslím, že tady někdo psal o nějakém levnějším z Polska. v tom případě ale nechápu jak ho z toho polska dostanu. Ahojky


úte 18. črc 2006 5:24:17
Odpovědět s citací
Witam mogę wysłac kabel do Czech opłata pocztowa byłała 19 zł jednak wpłaty powinien dokonac ktos z Polski z Polskiego banku, ponieważ przelew zagraniczny jest bardzo drogi jeśli nie przerażają Pana koszty znajde opcję na przelew zagraniczny pozdrawiam Iwona Medycyna Grabieniec
Kabel kosztowałby 560 czeskich koron a transport 160 czeskich koron

----- Original Message -----
From: sklep@grabieniec.pl
To: iwona@grabieniec.pl

Pro Vláďu:
toto je originál mejlu z internetového obchodu v Polsku

Jinak jsem ti poslal fotky toho kablíku dostal jsi je?

jenufa


úte 18. črc 2006 7:04:27

Registrován: úte 09. říj 2012 20:27:56
Příspěvky: 23
Odpovědět s citací
no, pri trochu badani by urcite slo pouzi klasickej RS-232 (seriovy kabel) kabel pro tento glukometr, nabastlit na to prevodnik RS-232 na USB a je hotovo...

teoreticky by melo jit vlastne mit ten RS-232 kablik a USB prevodnik - kablik by mel jit normalne nasadit na ten prevodnik a ve windows se to pak tvari jak dalsi COM port na kterej se nastavi komunikacni software. pokud je ten orig kablik klasicky udelan, bude to fungovat.


_________________
S pozdravem
Dalibor
------------------------------------
info:
Diabetik od cca 1992 :)
pumpak; PC maniak - Linux, site; hudba; cetba; a jine
MOTTO: Diabetes neni nemoc, je to zivotni styl :)


pon 24. črc 2006 19:36:41
Profil
Odpovědět s citací
Ahoj, kabel jsem sehnal po info ne těchto stránkách: http://www.lifescaneurope.com/cz/
Kabel je USB a má v sobě elektronimu, protože po zasunutí kabelu do PC bez glukometru ho PC identifikuje jako zařízení v USB slotu a instaluje ovladače.
Stahnul jsem soft, ale ten mi s glukometrem nechodí, prosím poraďte jaký by byl vhodny pro OneTouch Ultra a kde ho sehnat.
Díky Jirka


pát 08. zář 2006 16:46:48

Registrován: úte 09. říj 2012 20:27:52
Příspěvky: 335
Odpovědět s citací
my ho sehnali ( ten softwer ) taky na LifeScanu. Zkus zavolat přímo na tu jejich linku a nebo si ho zkopíruj od někoho, kdo už ho má

_________________
ali


pát 08. zář 2006 17:43:30
Profil

Registrován: úte 09. říj 2012 20:27:53
Příspěvky: 101
Odpovědět s citací

Software se jmenuje:
OneTouchT Diabetes Management Software (DMS)

Stáhl jsem jej,ale ze stránek v USA,jde to jen po registraci(nic se
neplatí,ani nezasílají žádnou poštu).Teď je verze 2.3.Ještě je potřeba
ovladač ke kabelu,ale to jde vše stáhnout ze stránek LifeScanu.Instalačka má
43 MB + ovladač ke kabelu 4,5 MB.
Slavoš

Umí obsluhovat tyto glukometry:

OneTouchT Diabetes Management Software works with the entire family of
OneTouchR Meters:

§ OneTouchR BASICR Meter (with data port)

§ OneTouchR BASICR Plus Meter

§ OneTouchR ProfileR Meter

§ OneTouchR II Meter

§ OneTouchR SureStepR Meter (with data port)

§ OneTouchR SureStepR Plus Meter

§ OneTouchR UltraR Meter

§ OneTouchR UltraR 2 Meter

§ OneTouchR UltraSmartR Meter

§ InDuoR Meter

§ OneTouchR GlucoTouchR Meter (with data port)

§ OneTouchR GlucoTouchR Plus Meter

§ OneTouchR FastTakeR Meter (with FastTakeR adapter)

§ OneTouchR SmartScanT Meter (with SmartScanT adapter)

§ OneTouchR EuroFlashR Meter (with EuroFlashR adapter)

§ OneTouchR PocketScanR Meter (with PocketScanR adapter)

If you do not see your meter listed, refer to the Owner's Booklet for that
meter to check if it is supported by this version of OneTouchT DMS.


ned 17. zář 2006 20:38:28
Profil

Registrován: úte 09. říj 2012 20:27:53
Příspěvky: 101
Odpovědět s citací
Ahoj
tak tady odtud to půjde po registraci.

http://www.lifescan.com/products/otdms/

a tady je ovladač k USB kabelu

http://www.lifescan.com/products/downloads/usb/USBDriverSetup.exe


ned 17. zář 2006 20:39:16
Profil

Registrován: úte 09. říj 2012 20:27:53
Příspěvky: 101
Odpovědět s citací
Ještě český návod k programu
OneTouchTM Diabetes Management Software v2.1

http://www.cmail.cz/slavos.jos/manualOTDMS.pdf


čtv 21. zář 2006 6:58:41
Profil

Registrován: stř 23. bře 2016 10:40:53
Příspěvky: 2
Jméno: Standa
Odpovědět s citací
Ahoj.Nevíte někdo,kde bych sehnal kabel s programem ke glukometru Wellion Calla?


čtv 24. bře 2016 9:00:36
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 3 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software
Český překlad – phpBB.cz