Plantur21




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
Divné výsledky (One Touch Verio Pro) 
Autor Zpráva

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:22
Příspěvky: 16
Odpovědět s citací
Ahoj, chci se zeptat, jestli máte zkušenosti s divnými výsledky při měření glukometrem One Touch Verio Pro. Dostala jsem ho před osmi měsíci při záchytu a dodnes měřil docela dobře - před chvílí mi ale naměřil z jednoho prostu 7,1 mmol/l a z druhého 4,3 mmol/l, třetí proužek ani nebral (stále to ukazovalo "naneste krev", i když už jsem nanesla na proužek dost). Je možné, že by potřeboval překalibrovat? A pokud ano, kde seženu kalibrační roztok? Moc díky za rady.


čtv 03. kvě 2012 16:01:16
Profil
Odpovědět s citací
Mě se to stalo shodou okolností včera v práci když jsem přišla na noc.Cítila jsem že do do hypa,z jednoho prstu 8.1 a z jinýho 4.2.Kontrolní roztok mám tak jsem to hned zkusila a to vyšlo dobře.Tak nevím.Jinak taky naprostá spokojenost.Jen mě napadlo že to první měření bylo s ukazováčku a kdysi při záchytu mě jedna sestřička v nemocnici řekla at´se z něho neměřím,že to doktoři nechtějí...nevím proč.Jinak tohle se mě stalo jednou i u One Touchu Ultra.A tam mě měnili i proužky,protože ukazovali chybu .A kolegy DM2 mě to taky jednou říkal a pej vysvětli mě to:-))No já to nevím,proč se to stává.
Ale u Veria mě tohle taky občas zahlásilo že je chybně nanesená krev-to když nebyla pěkná kapka,ale taková jakoby steklá,nebo jak to nazvat.
Kontrolní roztok mě zaslali po telefonické domluvě.Akorát ted´jsem teda asi za blba,ale kontrolní a kalibrační ,tam bude rozdíl?


čtv 03. kvě 2012 16:37:34
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:17
Příspěvky: 1625
Odpovědět s citací
No já mám tedy glukometr One Touch Vita a k němu existuje pouze kontrolní roztok - tak je možné že s One Touch Verio to bude podobné (když je též od LifeScan)... Klárka má info o tomto glukometru na http://www.aidia.cz/4113/glukometr-one-touch-veriopro/ tak třeba bude vědět více :)

_________________
DM1 Accu-Chek Insight – NovoRapid, celiakie
Jde to i bez senzorů a lepku – úplně :)

ale bez kyslíku ne... ale jsou i lepší dny


čtv 03. kvě 2012 17:42:00
Profil

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:13
Příspěvky: 493
Odpovědět s citací
To, že glukometer zahlási, že krv bola nedostatočne nanesená sa niekedy stáva a nie je to chyba glukometra ani prúžku ale spôsobu nanesenia kvapky krvi...

Prúžky do glukometrov fy Lifescan majú prúžky, ktoré si samé nasajú potrebné množstvo krvi. Pokiaľ máš na prste krv roztečenú, tak sa mohlo stať, že si prúžok nedokázal nasať potrebné množstvo krvi...

Pokiaľ si kontrolovala glukometer kontrolným roztokom a výsledok bol dobrý, tak sa nemusíš báť, že je glukometer zlý...

Ukazovák je jeden z najpoúživanejších prstov, ale rozdiel glykémie z neho a z iného prsta by nemal byť, pokiaľ máš pred odberom krvi čisté ruky, pokiaľ nie, tak na ukazováku môžeš mať niečo nanesené, čo môže skresliť glyčku...


sob 05. kvě 2012 17:11:53
Profil Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět s citací
Ivane ,přesně tak jsem to s tou kapkou krve myslela:-))
Jinak prsty jsem měla čisté,tak fakt nevím co to bylo za záhadu,když kontrola dopadla dobře.A o tom ukazováčku to fakt tenkrát říkali,taky teda nevím proč.Já ho teda používám minimálně,ale spíš že se mě nějak nehodí nebo co :-))


ned 06. kvě 2012 17:17:58
Odpovědět s citací
Tak nevím.Už se mě to stalo zase:-(Přijdu z venku,jasný příznaky hypa,změřím z jednoho prstu 14.2 ??To se mě nezdálo tak další prst 3.6. Tak vezmu kontrolní roztok a ten opět ukázal že je glukomatr v pořádku.Po minutě další prst 13.7 ,jinej 4.3....dál už jsem to neřešila a vzala si něco na hypo.Jo a ještě když se tam objevilo 13.7 tak tam blikal nízkej trend,což je blbost ,mám to nastavení pod 4.
Tak proč se to stává? Špatnej proužek?Proč to teda ukazuje kontrolním roztokem že je to v pořádku a není? No asi jim zítra brnknu ,nebo spíš písnu mejlík.Ale nějak nevím jestli můžu Veriu jeěště věřit??? :-(((


pon 18. čer 2012 18:30:22
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:22
Příspěvky: 636
Odpovědět s citací
A co takle vyměnit glukometr, zavolat dajlera :-) a žádat výměnu.


_________________
DM1 a valím to na perech :-)


úte 19. čer 2012 6:02:51
Profil
Odpovědět s citací
Marku o tom právě uvažuju,napsala jsem jim tak uvidíme.


úte 19. čer 2012 9:19:49
Odpovědět s citací
Tak musím zase psát.Glukometr mám vyměněný od toho května.No a opět blbne.Dnes se to stalo po třetí od té doby,takže už ani nevím jestli ho chci znovu:-(( V červnu z jednoho prstu 22.5 z druhýho 15.8.V srpnu ráno 14.8 z jiného prstu 6.9 .A dnes vrcholný číslo. Z jednoho 27.5 a z jinýho 6.2.!!Tak to už je moc.Naštěstí jsem starý DM1:-)) a hned jsem věděla že je to nesmyl,dle jídla a dávky inzulínu .Ale být tak začátečník,nepřekontrolovat to znovu a naprat si krátkej ,nevím nevím. Vše měřeno vždy ihned po sobě,kontrolní roztok vždy ukazuje že je glukometr v pořádku.Ale já už oboum nevěřím.Zlatej starej One touch ultra.Ten mě tohle nikdy neudělal.Zvažuju asi úplnou změnu glukometru ,jiný značky.Nebo mám ještě záložní Onetouch ulta easy že bych jela na ten.Jak jsem četla v jiném vláknu proužky do něj ještě pár let budou...No a jestli změnit úplně značku,tak mám zas hlavu v pejru za jakou ?No v pátek jdu k mé p. doktorce na kontrolu,tam už mám sice proužky do Veria,ale zeptám se co ona na to a jestli nedá typ na jinej glukometr.Co byste radili vy?Chtěli by jste třetí Verio,nebo který glukometr by jste zvolili??? Předem dík za rady-tři dny budu mimo dosah kompu,ale hned až přijedu podívám se a budu moc ráda když tu něco najdu:-))


ned 09. zář 2012 21:45:37
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:17
Příspěvky: 1625
Odpovědět s citací
Tery, tak napíši svoji zkušenost s One Touch, mám dva glukometry One Touch Vita a nedám na ně dopustit - opravdu nikdy se mi zatím nestalo (ani u jednoho z nich) že by naměřil nějakou nesmyslnou hodnotu či jakkoliv blbnul, takže i kdybych měla možnost vyměnit Vitu za nějaký jiný či modernější glukometr (např. ono Verio) - neměnila bych ani náhodou, protože s Vitou jsem max spokojená (zatím nikdy nezklamala :)

_________________
DM1 Accu-Chek Insight – NovoRapid, celiakie
Jde to i bez senzorů a lepku – úplně :)

ale bez kyslíku ne... ale jsou i lepší dny


ned 09. zář 2012 23:48:00
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:17
Příspěvky: 1625
Odpovědět s citací
Ještě bych měla doplnit, že oba dva glukometry One Touch Vita mám cca 3 roky a střídavě měřím na obou... vždy než jdu na krev měřím glykémii orientačně i na Vitě (jedné či druhé) a výsledky se v porovnání s laborkou nikdy nijak zvlášť neliší (dokonce jsou občas i úplně shodné :o) Samozřejmě je mi jasné že takto to lze porovnávat pouze orientačně... nicméně ta přesnost a spolehlivost měření glukometru One Touch Vita je pro mě podstatně důležitější než podsvícený či barevný displej u novějších glukometrů :)

_________________
DM1 Accu-Chek Insight – NovoRapid, celiakie
Jde to i bez senzorů a lepku – úplně :)

ale bez kyslíku ne... ale jsou i lepší dny


pon 10. zář 2012 9:39:39
Profil
Odpovědět s citací
Díky Chroustalko:-)) V každém případě určitě budu uvažovat o změně.


čtv 13. zář 2012 20:30:41
Odpovědět s citací
Tak mě moje mudr. dala nakonec Contour Ts od Bayeru.Tak uvidíme.Všechny moje tři diakámošky ho mají a jsou s ním spokojené tak snad budu taky.Říkaly že je ještě taky nikdynezklamal a neudělal jim to co mě už druhé Verio.Paní doktorka říkala že už one touchy nejsou co bývaly-no já tu zkušenost teda mám taky že :-((Ale je to prostě holt elektronika takže je to asi kus od kusu jako jiný zboží .Tak doufámže bude klid:-))


ned 23. zář 2012 16:18:11
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:17
Příspěvky: 1625
Odpovědět s citací
Tery, díky za informaci ohledně One Touch - jsem ráda že nyní vím, že pokud mi odejde někdy Vita (a žádný glukometr není dokonalý :) tak raději než Verio uvažovat o změně značky! :) Na Contour TS jsem už kdysi koukala na netu a velmi se mi líbilo jak vypadá, tak držím palce ať jsi s novým glukometrem spokojená :))

_________________
DM1 Accu-Chek Insight – NovoRapid, celiakie
Jde to i bez senzorů a lepku – úplně :)

ale bez kyslíku ne... ale jsou i lepší dny


ned 23. zář 2012 18:19:14
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 2 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software
Český překlad – phpBB.cz