Plantur21




Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ] 
Accu-Chek - černý čip (konečně) 
Autor Zpráva
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:22
Příspěvky: 636
Odpovědět s citací
Koncem července 2012 začne společnost Roche dodávat do distribuce testovací proužky , které budou obsahovat nový černý aktivační čip.
Po zasunutí tohoto černého čipu do glukometru budou již fungovat všechny proužky i ty staré ( bílý čip)aniž by se černý čip musel měnit s každou krabičkou :-)

PS konečně je to napadlo :-D


_________________
DM1 a valím to na perech :-)


čtv 19. črc 2012 10:09:18
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:16
Příspěvky: 718
Jméno: Kamil
Odpovědět s citací
supr info. Budou snad budou fungovat i prošlé. Odkud je info?


_________________

DM1 - 3/2010 od 2/2011 na IP AC Combo

od 6/2016 na IP AC Insight


čtv 19. črc 2012 10:17:22
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:22
Příspěvky: 636
Odpovědět s citací
Přímo od Roche, dopis prodejcům, takže je to 100% .


_________________
DM1 a valím to na perech :-)


čtv 19. črc 2012 10:19:51
Profil
Odpovědět s citací
To je zajímavé - žila jsem v domnění, že kód slouží k jemnému doladění kalibrace proužků (každá série proužků má trochu jiné vlastnosti - různou aktivitu použitého enzymu).
Glukometr FreeStyle jsou bezčipové, ale kód "napíše" na displej glukometru proužek, a uživatel toto číslo upraví a/ nebo potvrdí (je to jednoduché - ale neumím to jednoduše popsat :-) ).

Jestliže bude nový čip univerzální, bude umět nějak automaticky číst a zadávat kód použitých proužků? V tom případě by mohl být pevnou součástí glukometru. Anebo to bude stejný systém jako u FreeStyle?


úte 24. črc 2012 5:56:38

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:18
Příspěvky: 978
Odpovědět s citací
A proč jsou některý (možná většina?) glukometry bezkódový? Znamená to, že nebudou tak přesný? Nebo těma kódama výrobci kompenzujou svojí neschopnost vyrábět stejný proužky?


_________________
siegfried (DM1)


úte 24. črc 2012 10:13:00
Profil
Odpovědět s citací
Tak to nevím, Soňa měla jen FreeStyle, AC Performa a AC Performa Nano, všechny kódovací a velmi přesné.
Pak ještě AC Go, to byl docela šunt, ale to bylo dáno principem měření (fotometrie).
Řekla bych, že ty bezkódové budou míň přesné, že výrobci mohou hřešit na povolenou toleranci měření, ale krk na to nedám, jsouc bez zkušeností s nimi.
Uvidíme, jak dopadnou testy přesnosti glukometrů, které zde onehdy kdosi avízoval, jsem velmi zvědavá na výsledky. (Doufám, že to není "zlobbované" :-) )


úte 24. črc 2012 17:22:44

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:18
Příspěvky: 978
Odpovědět s citací
Ja mam OneTouch Vita a pak glukometry Wellion CALLA (Premium a Classic)... vsechny bezkodovy, presnost samozrejme nedokazu urcit (CALLA Premium se prakticky shodovala s Vitou, kdyz jsem je obcas porovnaval)... ale nejaky blby kody bych zadavat nechtel :)


_________________
siegfried (DM1)


úte 24. črc 2012 19:15:40
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:16
Příspěvky: 718
Jméno: Kamil
Odpovědět s citací
Tak u AC se nezadávají kody, ale vloží se čip. U One touch se musí nacvakat tam je to složitější pro nemotory jako jsem já :-))


_________________

DM1 - 3/2010 od 2/2011 na IP AC Combo

od 6/2016 na IP AC Insight


úte 24. črc 2012 21:07:53
Profil
Odpovědět s citací
Teď jsou nově bez kalibrace i proužky Optium Plus do glukometru Optium Xceed.


úte 24. črc 2012 21:09:15
Odpovědět s citací
Jak zadávání kódu, tak vložení čipu se dělá vždy pro celou krabičku proužků (nebo více krabiček ze stejné šarže), ne pro každý proužek zvlášť :-)
Takže to zas nic tak strašného není.
Akorát čipy od AC nesou i informaci o datu expirace proužků a s prošlými nejde měřit (nebo by nemělo jít - možná to lze nějak vošulit, změna data na glukometru apod.).


stř 25. črc 2012 6:43:29
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:22
Příspěvky: 636
Odpovědět s citací
uvidíme jestli s černým čipem budou fungovat i proužky AC po expiraci


_________________
DM1 a valím to na perech :-)


stř 25. črc 2012 7:34:48
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:16
Příspěvky: 718
Jméno: Kamil
Odpovědět s citací
Tak budu muset objednat ještě jednou proužky, bo už jsem dostal posledních 12 krabiček. A tam jsou staré čipy. - jsem zvědav.


_________________

DM1 - 3/2010 od 2/2011 na IP AC Combo

od 6/2016 na IP AC Insight


stř 25. črc 2012 9:32:34
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:22
Příspěvky: 636
Odpovědět s citací
Otestováno - černý čip funguje a nemusí se již měnit :-)

PS nevím jak na prošlé proužky (bohužel nemám)


_________________
DM1 a valím to na perech :-)


čtv 30. srp 2012 9:24:16
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:16
Příspěvky: 718
Jméno: Kamil
Odpovědět s citací
Nemáte někdo navíc dva černý čipy? A mohli byste mi je zaslat? Mám zásobu proužků do konce roku a nechci čekat až si budu objednávat další. Díky.


_________________

DM1 - 3/2010 od 2/2011 na IP AC Combo

od 6/2016 na IP AC Insight


čtv 30. srp 2012 9:43:06
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:22
Příspěvky: 636
Odpovědět s citací
Kamile, vydrž, až budu mít další a pošlu :-)


_________________
DM1 a valím to na perech :-)


čtv 30. srp 2012 10:00:07
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:16
Příspěvky: 718
Jméno: Kamil
Odpovědět s citací
Díky Marku.


_________________

DM1 - 3/2010 od 2/2011 na IP AC Combo

od 6/2016 na IP AC Insight


čtv 30. srp 2012 10:50:05
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: úte 09. říj 2012 20:28:22
Příspěvky: 636
Odpovědět s citací
Patrně budou fungovat i prošlé proužky .

Z letáku k černému čipu :

Před měřením krevní glukózy nebo spuštěním funkční kontroly vždy zkontrolujte dobu použitelnosti na tubě s testovacími proužky. Nepoužívejte testovací proužky s prošlou dobou použitelnosti.


_________________
DM1 a valím to na perech :-)


čtv 30. srp 2012 12:45:55
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Designed by ST Software
Český překlad – phpBB.cz