Autor |
Zpráva |
Lenka
|
Ahoj,
už se tady hodně psalo otěhotenství. I já jsem jedno úspěšně absolvovala a mám zdravého 7-letého syna. Bohužel, druhé dítě mi už paní doktorka nedoporučuje. Nějak se s tím neumím smířit a tak se chci zeptat: Exituje u nás něco na způsob "náhradní matky" nebo se jen moc dívám na americké filmy?
Díky za odpověď na můj asi naivní dotaz.
Lenka
|
úte 09. lis 2004 8:26:09 |
|
 |
jana
|
To ti můžu zaručit, že tohle u nás nefunguje...
Ale můžu ti z vlastní zkušenosti říct, že nevidím rozdíl mezi vlastním a adoptovaným dítětem.
|
úte 09. lis 2004 10:23:11 |
|
 |
Vašek
|
Lenka : To jako že by se manžel spustil s náhradní matkou ???? :-)
|
úte 09. lis 2004 10:40:00 |
|
 |
Lenka
|
Vašek: Přesně tak jsem to myslela.
Jana: Můžu být zvědavá? Adoptovali jste dítě? Jak dlouho jste na něj čekali a v jakém bylo věku?
|
pát 12. lis 2004 9:55:41 |
|
 |
jana
|
Lenko, nemáš mail?? Možná bych si s Tebou o tom raději povídala jinde, než na tomhle velkém fóru. Ano... byly jí tři měsíce, když jsme si jí domů přivezli. Za 2,5 roku se nám narodila druhá dcera. Jana
|
pon 15. lis 2004 13:33:14 |
|
 |
suzana
|
24 letá 100% Zdravá , nekuřačka bílé pleti - matka 2 dětí nabízí možnost náhradního mateřství pro pár, který nemůže mít miminko. Nabízím solidní jednání s právními zárukami . Požaduji min .50 tis ? a pokrytí veškerých výdajů po dobu těhotenství. Nabidky mi prosím zašlete na email suzana.novosad@gmail.com
|
pon 31. led 2011 20:11:41 |
|
 |
Marki
|
Suzana - moc vtipné, až na právní úpravu v čr, který jasně definuje matku jako tu, která dítě porodila...
|
pon 31. led 2011 20:53:56 |
|
 |
Jaja
|
Ahoj Leni, jen chci napsat, že tento problém řeším taky. Mám 4 letou dceru a nějak nemůžu překousnout, že bych už neměla dalš dítě. Diabetolog mi to nedoporučuje a v porodnici, mi to rozmlouvaly hned po porodu dcery. Strašně s tím vnitřně bojuju a někdy si řikám, že jsem zralá na psychologickou pomoc.
Jaja
|
pon 07. úno 2011 21:10:11 |
|
 |
Ili
|
Ahoj Leni a Jájo,mohu se zeptat proč vám není doporučeno další těhotenství,když už jste jedno absolvovali? Máme dvouletého syna a těhotenství bylo docela problematické,ale že bych nemohla mít další dítě to mi nikdo neřekl a to mám diabetes 14 let a už i s komplikacemi děkuji
|
sob 12. úno 2011 23:12:18 |
|
 |
tomas a svetlana
|
dobry den nemuzeme mit spolecni deti ja jsem neprodukuji vajicka a otehotnit s pomoci darcovskich vajicek nam 2krat se nepovedlo takze kdyz to myslite serjozne muzeme o tom jednat .Planujeme to tak behem roku zaridit kdyz majete zajem vazena pani napiste prosim nam dekujeme predem .ps.ted mame dovolenu do 26.4. Ale napiste nam prosim!!!!!
|
pon 14. bře 2011 1:19:48 |
|
 |
Debí
|
Náhradní mateřství u nás funguje,sice za peníze ale funguje. Proč ne,když ty rodiče budou šťastní,jen na to musí mít finance. Nejsem proti tomu a klidně bych takovým lidem i pomohla..
|
pon 25. črc 2011 16:00:33 |
|
 |
Petra6
|
Dobrý den,pokud byste opravdu do toho chtěla jít,napište mi na e-meil,hledám spolehlivou NM,mohou napsat i jiné,jen vážně,děkuji jopeza@seznam.cz
|
čtv 01. zář 2011 14:12:07 |
|
 |
Ivča
|
Já už se tady na to ptala taky. Ano tato možnost u nás funguje mít náhradní matku. Je to u nás nelegální to je pravda ale díky "mezerám" v zákoně se to dá právně obejít. Mám i známou kteří to tak udělali, jí to mimi odnosila sestřenice. Koukni na stránky zlínské kliniky - www.crmzlin.cz Zadej do hledaný výraz - náhradní matka. Ptala jsem se jich na to a neměl by v tom být problém ale musíš mít od diabetologa potvrzení že to těhu vůči diabetu již nelze, nebo že by to bylo dokonce kontraindikací vůči diabetu. No a ještě sehnat tu náhradní matku, která to za tebe odnosí. Tvoje vajíčko oplodněné manželovou spermií se vloží do náhradní matky. Takže se nemusíš bát, že by manžel musel např. spát s někým jiným :-) No a samozřejmě to nějaký peníze stojí no :-(
|
čtv 01. zář 2011 18:52:16 |
|
 |
Diabetes a já
|
Taky by mne zajímalo, co je tak velikou kontraindikací dalšího těhotenství...
|
pát 02. zář 2011 14:38:29 |
|
 |
Pavla B.
|
U diabetičky to může být nefropatie (nevím, jak moc pokročilá), obecně třeba absence dělohy.
|
pát 02. zář 2011 15:14:48 |
|
 |
míšitka 007
|
Existuje to u nás,ale finančně je to docela náročné,protože zaplatíš té ženě co ti miminko odnosí..ušlí zisk z práce,zaplatit oblečení těhotenské,r§ůé léky,vitamíny co je třeba či nějaký doplněk stravy,nemocnici - porodnici,také se píše,že za psychickou a fyzickou újmu. Několik klinik to u nás dělají.vše by mělo býd podloženo i právně,ale s tím pomáhá ta klinika...určitě si projdi internet a na něco narazíš. když budeš potřebovat pomoc,řekni.
|
stř 21. zář 2011 11:48:37 |
|
 |
Marki
|
mišitko, sorry ale fakt je to nelegální!!!! Matka je ta, kt. dítě porodila - toliko znění zákona, přes to nejede vlak!! jasněže po domluvě jde vše, ale když matka změní názor, bude její, ne té dárkyně.
|
stř 21. zář 2011 14:51:04 |
|
 |
Daku
|
" ušlí zisk z práce,zaplatit oblečení těhotenské,r§ůé léky,vitamíny co je třeba či nějaký doplněk stravy,nemocnici - porodnici" - ale to si vsetko "plati" kazda tehotna matka....
|
čtv 22. zář 2011 12:07:55 |
|
 |
Milada
|
Vyčerpali jsme veškeré možnosti mít vlastní děťátko.Jsme žadateli o adopci, ale je to běh na velmi dlouhou trať.Prosíme touto cestou ženu, která by byla ochotna nám pomoci jako NM, aby se ozvala na manickamoje@seznam.cz. Budeme se snažit vyhovět Vašim požadavkům. Děkujeme
|
stř 12. říj 2011 8:56:42 |
|
 |
Lída
|
Daku, každá si to platí, ale pro sebe. U náhradní matky je logické, že jí tohle všechno zaplatí ti, pro které dítě odnosí a porodí. Kdyby to tedy u nás bylo možné.
|
stř 12. říj 2011 9:57:40 |
|
 |
Daku
|
Lida, samozrejme, mna prekvapilo, ze vobec niekto toto ofrfla....
|
stř 12. říj 2011 10:06:15 |
|
 |
Milada
|
¨Prosím, myslíte-li to vážně ozvěte se nám. Splníme rádi Vaše podmínky.Jsme už zoufalí, podstoupili už jsme všechno a čekání na adopci je příliš dlouhé. děkujeme
|
stř 12. říj 2011 17:16:10 |
|
 |
Gabina
|
Dobry den,nemate li jeste NM,tak se mi prosim ozvete.Mam zdraveho 7 leteho syna,porod i prubeh tehotenstvi jsem mela bez komplikaci.
|
úte 18. říj 2011 14:24:14 |
|
 |
Gabina
|
Dobry den,hledate li jeste Nm,tak se mi prosim ozvete.Mam zdraveho 7 leteho syna,a porod i prubeh tehotenstvi jsem mela bez komplikaci.Dekuji
|
úte 18. říj 2011 14:28:14 |
|
 |
Gabina
|
Tady je můj e-mail. JM88@seznam.cz
|
úte 18. říj 2011 14:30:14 |
|
 |
Mery
|
Sháním pro svou kamarádku náhradní maminku. Našla jsem váš inzerát a tak bych se chtěla touto cestou zeptat, jestli je Vaše nabídka ještě aktuální. Děkuji za odpověd
|
úte 18. říj 2011 23:32:06 |
|
 |
Mery
|
Dobrý den, sháním pro svou kamarádku náhradní maminku. Prodělala rakovinu dělohy a miminko již sama neodnosí. V případě Vašeho zájmu se ozvěte na můj email. Děkuji za odpověd
|
úte 18. říj 2011 23:38:36 |
|
 |
rolla
|
Já bych se té "náhradní matky" docela bála.Kde je záruka,že donošené a touto matkou porozené dítě se vám dostane do ruky?Já bych byla radši pro adopci.Tohle mi připadá na hlavu postavené.A co třeba i porodné?To by dostala ta matka,která dítě porodí.....A navíc ta náhradní matka to určitě nebude provozovat zadarmo,že.Do toho bych nešla.
|
sob 22. říj 2011 9:07:03 |
|
 |
nahradni matka
|
dobry den,nabizim se jako nahradni matka.mam 2 deti,porod a tehotenstvo probehlo bez komplikace.prosim,jen važne.
|
úte 01. lis 2011 20:38:46 |
|
 |
Laura
|
Jednou pro vždy a pro všechny NENÍ TO U NÁS NELEGÁLNI, POUZE TO NENÍ OŠETŘENO V ZÁKONĚ. což je rozdl. Když je něco nelegální, tak Vás mohou zavřít nebo jinak potrestat. Za tohle Vás nikdo trestat nebude. Je to pouze z úředního hlediska složitější, ale jak soudy, tak sociálky jsou v obraze a vždy přimhouří oči, jen aby bylo miminko spokojené.
|
pát 11. lis 2011 12:46:24 |
|
 |
Marki
|
Tak ještě jednou zákony: "matka je ta, která dítě porodila" Tedy, Laura má i nemá pravdu.
Dítě je ze zákona rodičky, jasněže jí nikdo nemůže zabránit se ho po porodu zříct... Možné problémy ke zvážení: - narodí se postižené - bude ze zákona rodičky - budou ho chtít? - rodička k plodu citově přilne a dáric jsou nahraní - matka je jen jedna, ta co porodila, nelze vymáhat žádná práva - peníze - kde má rodička záruku, že jí je biol. rod. dají? - co se děje v těhoteství mezi plodem a rodičkou, jsme vševědoucí? Víme to? Resp. opravdu nic, co by stálo za zvážení??
Možných problémů a jejich kombinací je mnohem víc, to jsem nastínila jen zlomek. Je to tenký led.
|
sob 12. lis 2011 17:50:48 |
|
 |
Laura
|
Vzhledem k tomu, že mám miminko, odnošené náhradní matkou, tak vím, o čem mluvím a jak to vše probíhá. Tenký led to sice je, ale dá se to bez problémů zvládnout-základ je v důvěře mezi biologickými rodiči a náhradní matkou.
|
stř 16. lis 2011 10:29:58 |
|
 |
Milada
|
Prosím, odpovězte nám a sdělte Vaše nejen finanční požadavky.Budeme se snažit Vám maximálně vyhovět.Vyčerpali jsme veškeré možnosti mít vlastní děťátko.Jsme žadateli o adopci, ale je to běh na velmi dlouhou trať.Děkujeme
|
stř 23. lis 2011 8:55:33 |
|
 |
Antalová
|
Dobrý den, sháním náhradní matku, jsme zdravý pár, ale nějak se nám nedaří. Pokud vaše nabídka stále trvá, prosím, ozvěte se nám. Děkuji Antalová Vlasta 739511849
|
čtv 24. lis 2011 13:07:23 |
|
 |
Milada
|
Prosím, myslíte-li to vážně ozvěte se nám. Splníme rádi Vaše podmínky.Jsme už zoufalí, podstoupili už jsme všechno a čekání na adopci je příliš dlouhé. děkujeme
|
sob 03. pro 2011 20:53:08 |
|
 |
anna21
|
dobrý den mam 26 let.a mam nyní 7 letou zdravou dcerku :),pokud by mel nekdo zajem muzu byt jako nahradni matka.ale jen opravdu vaznym zajemcum kteri nemohou mit deti .jsem z moravskoslezskeho kraje,bila plet.kdyby nekdo chtel i toto vedet .)
|
pon 19. pro 2011 12:32:37 |
|
 |
...
|
Dobrý den, chtěla bych upozonit všechny páry, které hledají náhradní matku. Bohužel se zde najdou takové, které si z lidí jen střílí. My jsme této ženě naletěli také...Je to žena z Plzně a ještě k tomu jsem na jiné diskuzi zjistila, že má podaný inzerát, kde nabízí sex:
Region: Plzeňský kraj Rubrika: Profi sex (Nabídka) Zadáno: 31.03.2011 [09:05] Cena: 500,- Kč Telefon: 720317955 E-mail: karolina.jirina@atlas.cz DLOUHOVLASA CERNOVLASKA PLNOSTIHLA PRSA C.3 NABIZI SEX V AUTE NEBO NA PENZIONU DELAM KLASIKU I BEZ MASAZE ORAL HLAZENI LIBANI SENIORI A STARSI MUZI JSOU U ME VITANI DELAM PO-NE OD 8-19H VOLEJTE 720317955 SMS ZASADNE NE,NEODPOVIDAM!!!tesim se karolina
|
pon 02. led 2012 8:24:11 |
|
 |
nikola
|
dobrý den měla bych zájem o NM.prosím ozvěte se na tento email nikolasubtera@seznam.cz předem děkuji
|
sob 14. led 2012 21:21:59 |
|
 |
stana
|
dobry den rada bych pomohla nejakemu paru jako NM pisnete na mail jajulinka80@seznam.cz a muzem se nejak dohodnout ;-) mam sve 3 zdrave deticky
|
pát 20. led 2012 12:11:40 |
|
 |
Ivča
|
Dobrý den,ráda bych se nabídla jako NM,mám 3 zdravé děti,těhotenství i porody bez komplikací,žádné nemoci v rodině,jsem nekuřačka,abstinent,naprosto zdravá,hormonální profil v normě,byla jsem již na reprodukční klinice,ale budoucí otec si to rozmyslel. Hledám jen vážné zájemce,z mé strany nic nehrozí,že bych si miminko chtěla pak nechat.Nabídky a otázky na email:rajchlova7@seznam.cz
|
stř 25. led 2012 12:04:07 |
|
 |
Kateřina Bartošová
|
Dobrý den ještě scháníte náhradní maminku?
|
ned 29. led 2012 21:49:02 |
|
 |
Bombóna
|
Nemělo by se tady s tím přestat? :-)
|
pon 30. led 2012 12:33:43 |
|
 |
...
|
Dobrý den, mohl by nám někdo poradit, jak to probíhá po porodu, když náhradní matka je vdaná. Moc děkuji předem za ochotu!!!!
|
pon 30. led 2012 12:56:29 |
|
 |
Bombona
|
Tady to asi nikdo vědět nebude :-( Musíš si najít asi jiné fórum :-(
|
pon 30. led 2012 13:28:57 |
|
 |
Zoie
|
Dobry den rada bych se stala nahradni maminkou a odnosila vase miminko je mi 24 a mam jednu dcerku. Info na zoie@email.cz
|
stř 08. úno 2012 16:11:39 |
|
 |
slunicko
|
Dobry den, je mi 27 let klidne bych pomohla nekumu s miminkem. Pokud bych znala vsechny podrobnosti. Pokud mate zajem piste na mail ssluuniickooo@email.cz
|
ned 19. úno 2012 11:43:37 |
|
 |
nevolka
|
pokud je vdaná je to problééém
|
stř 22. úno 2012 21:23:32 |
|
 |
nevolka
|
pokud je vdaná je to probléééém
|
stř 22. úno 2012 21:24:07 |
|
 |
nevolka
|
to je hrozný pokud tomu nerozumíte tak se neozývejte už od začátku je oběma stranám jasné proč to kdo dělááá
|
stř 22. úno 2012 21:25:22 |
|
 |
Monika7778889
|
pokud je vdana neni problééééém!!!!u nas to dopadlo bez problééééééééééééém!!!!
|
stř 29. úno 2012 22:37:02 |
|
|