Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Právě je ned 17. led 2021 0:59:10
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvek: 1 ] |
|
Změna ve stravování a srovnaná glykémie
Autor |
Zpráva |
Kaja
Jméno: Kája
|

Dobrý den všem :) je mi 25 let a letos už tomu bude 12 let co mám diabetes 1. typu. Mám pár kg nadváhy, které se sice při mé výšce v podstatě ztrácí, nicméně jsem se rozhodla s příchodem nového roku pro větší pravidelnost ve stravování - jíst co 2,5 hodiny, což znamená 6x denně. Doposud jsem denně přijala cca 180 g sacharidů při dávkování novorapidu 13 - 12 - 12 j. a lantusu 0 - 0 - 44 j. Glykémie se mi držely kolem 8-10 mmol/l, ale občas klesaly hodně dolů a občas taky hodně nahoru. Jedla jsem 4x denně. Můj nynější jídelníček obsahuje 230 g sacharidů (množství jednotlivých makroživin a celkového počtu přijaté energie je stanoven na mou váhu a výšku). Obávala jsem se, že budu muset zvýšit dávky inzulínu nebo že glykémie budou stoupat ještě zbytečně výš. Nicméně opak se stal pravdou. Teď si píchám novorapid 12 - 11 - 6 jednotek a lantus zůstal na 44 jednotkách. Glykémie se drží kolem 3,5 - 7 mmol/l a celkově mi příjde, že se neuvěřitelně průběh celého dne srovnal. Strašně by mě zajímalo, jestli opravdu stálý a vyvážený příjem všech makroživin dokáže tak rychle změnit a srovnat glykémie v průběhu celého dne? Může to mít souvislost s tím, že jsem zvýšeným příjmem energie konečně "zasytila buňky" pro správný chod organismu? Je to pro mě celé taková záhada, takže budu ráda za objasnění, jak to, že to funguje. Děkuji a přeju krásný den :)
|
úte 17. led 2017 12:16:40 |
|
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvek: 1 ] |
|